.: Gmina Gomunice :.

• Zwiększ rozmiar czcionki
  • Domyślny  rozmiar czcionki
  • Zmniejsz rozmiar czcionki
Strona główna Aktualności Najnowsze Stanowisko do samospisu w Urzędzie Gminy Gomunice

Stanowisko do samospisu w Urzędzie Gminy Gomunice

Email Drukuj

Gminne Biuro Spisowe informuje, że w Urzędzie Gminy Gomunice funkcjonuje wydzielone bezpłatne stanowisko komputerowe do samospisu w Narodowym Spisie Rolnym 2020. Celem funkcjonowania ww. punktu jest umożliwienie realizacji obowiązku spisowego użytkownikom gospodarstw rolnych nieposiadających warunków technicznych do dokonania samospisu.

Stanowisko komputerowe jest dostępne w czasie przeprowadzania Powszechnego Spisu Rolnego od 1 września do 30 listopada 2020 r., w godz. 800 - 1330

Stanowisko mieści się na w pokoju nr 114 - I piętro budynku Urzędu Gminy Gomunice, jednocześnie informujemy, że zostaną uwzględnione niezbędne zabezpieczenia wynikające z sytuacji epidemicznej (dezynfekcja stanowiska).

W celu uniknięcia kolejek prosimy osoby zainteresowane, aby przed skorzystaniem ze stanowiska komputerowego do przekazywania danych, telefonicznie pod numerem 44 684 24 85 ustaliły termin wizyty w Urzędzie Gminy Gomunice.

Dane zebrane w Powszechnym Spisie Rolnym są niezbędne do racjonalnego planowania programów rozwojowych polskiego rolnictwa, zarówno w skali krajowej, jak i lokalnej czyli na terenie Naszej Gminy. Dostarczą informacji na temat sytuacji demograficznej, społecznej i gospodarczej rolników, a także prowadzonej produkcji rolnej.

W spisie muszą zostać spisane wszystkie gospodarstwa rolne. Można realizować ten obowiązek trzema metodami tj.:

• poprzez samospis internetowy.
  • wywiad telefoniczny.
  • wywiad z rachmistrzem terenowym.

Metodą zalecaną jest samospis, który polega na samodzielnym wprowadzeniu informacji do formularza ankiety spisowej, dostępnej na stronie internetowej Głównego Urzędu Statystycznego pod adresem:  spisrolny.gov.pl

Aby spisać się szybko i wygodnie przygotuj wcześniej:

• numer gospodarstwa rolnego OdBR (otrzymasz go w liście od Prezesa GUS),
  • numer PESEL (będzie potrzebny do zalogowania się),
  • informacje o powierzchni gruntów, zasiewów, stosowanych nawozach, itp.
Poprawiony: środa, 02 września 2020 08:06

Regionalny Program Operacyjny Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020

Gminna Biblioteka Publiczna w Gomunicach realizuję projekt, pt. ,,Kraina wyobraźni’’ dofinansowany ze środków Łódzkiego Domu Kultury Instytucji Kultury Samorządu Województwa Łódzkiego

Publiczne Gimnazjum im. ks. Jana Twardowskiego w Gomunicach rozpoczęło realizację zadań związanych z utworzeniem pracowni ekologicznej i nauk przyrodniczych pod nazwą „Eko–Świat” w ramach zadania konkursowego „Moja wymarzona ekopracownia”.

Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi

Publiczne Gimnazjum w Gomunicach

LOKALS.pl

.